Huuskes en Threewise zorgacademie introduceren de Duurzaamheidsversneller. In dit programma ondersteunt een transitiemanager zorgorganisaties bij het formuleren en realiseren van duurzaamheidsambities op het gebied van eten en drinken.
Duurzaam eten en drinken in de zorg begint bij bewustwording, maar vraagt bovenal om meer kennis en een gedragsverandering bij medewerkers die dagelijks met eten en drinken werken. De Duurzaamheidsversneller helpt hierbij.
Een ervaren transitiemanager zet met deelnemende organisaties de benodigde stappen die aansluiten bij de duurzame ambities van zorgorganisaties en duurzaamheidseisen vanuit de overheid. Van visie tot implementatie en borging, de transitiemanager begeleidt het traject bij elke stap.
Deelnemende organisaties krijgen de beschikking over een toolkit met daarin onder meer een inspiratieplatform, communicatiemiddelen, een voedselverspillingsmeter en e-learning. De e-learning ‘Duurzaam eten en drinken in de zorg’ is ontwikkeld door e-learningspecialist Knowledge Monk, het zusterbedrijf van Threewise zorgacademie.
Via een dashboard hebben betrokkenen inzicht in verbeteringen en behaalde resultaten. De Duurzaamheidsversneller leidt tot:
• een duidelijke voedingsvisie;
• meer kennis en bewustwording in de organisatie omtrent duurzaamheid;
• minder voedselverspilling;
• significante kostenbesparingen;
• een hoger percentage duurzame inkoop;
• meer plantaardige eiwitconsumptie;
• een verbeterde score in de Milieuthermometer Zorg.
Wil je de Duurzaamheidsversneller inzetten of heb je een vraag? We bespreken het graag!