Referenties

‘De trainingen zijn heel interactief en praktijkgericht’

Training Gastvrijheid

Ruim 80 medewerkers van ouderenzorgorganisatie Sint Jozefoord, waaronder gastvrouwen en restaurantmedewerkers, volgden in 2023 een training gastvrijheid vanuit de Huuskes Academy, een initiatief van Huuskes en Threewise zorgacademie. De training gasvrijheid voor Sint Jozefoord is op maat gemaakt en bestond uit zowel fysieke bijeenkomsten als e-learningmodules. Elly Fransen, restaurantmedewerker bij Sint Jozefoord: “Ik heb met veel plezier de training gevolgd. De trainingen zijn heel interactief en praktijkgericht. Ook de e-learningmodules zijn heel afwisselend. Je gaat zelf aan de slag met de onderwerpen en per module wordt er getest of je het goed hebt begrepen, dat maakt het uitdagend.” Heb je interesse in een opleiding, training of e-learning van Threewise zorgacademie? We bespreken het graag! Neem contact op Bekijk alle mogelijkheden [caption id="attachment_5099" align="alignnone" width="300"] Elly Fransen, samen met manager Restaurant & Catering Geert Uijen van Sint Jozefoord[/caption]

‘De opleiding Voedingsassistent is afwisselend en helemaal niet saai’

Opleiding Voedingsassistent

Met veel plezier volgt Angelique de opleiding Voedingsassistent bij Threewise zorgacademie. De lesstof, onder meer via e-learning, is afwisselend en houdt haar scherp, geeft ze aan. “Op die manier blijft de informatie lekker fris in je hoofd.” Angelique vertelt dat ze de opleiding Voedingsassistent als erg leerzaam en interactief ervaart. “Ik vind het leuk dat er een deel is dat je zelf moet leren, maar dat er ook een deel is dat aan je wordt uitgelegd. De manier waarop de opleiding is ingedeeld met de afwisseling daarin, ook qua modules, past perfect bij mensen die al een tijdje niet meer naar school zijn geweest.” Ontdek de opleiding Voedingsassistent De modules zijn gebaseerd op hoe mensen het beste kennis tot zich nemen. Angelique: “Om die reden bestaat een les altijd uit iets van jezelf, iets van wat je meekrijgt, iets van wat je moet doen én uit het toetsen van je kennis. Tijdens de les krijg je eerdere stof opnieuw aangereikt. Ik vind het erg leuk om de informatie op een speelse manier tot me te nemen.”

'Fijn dat de online lessen interactief zijn'

Angelique heeft binnen de opleiding ook verschillende e-learningmodules gevolgd. “Het fijne is dat deze online lessen interactief zijn”, vertelt ze. “Je gaat zelf aan de slag met de onderwerpen en als je wilt, kun je per module testen of je het goed hebt begrepen. Onderwerpen die je al eerder in de e-learning hebt behandeld, komen dan ook weer ter sprake. Op die manier blijft de informatie lekker fris in je hoofd.” Volg de online cursus Voedingsassistent En ook over de opbouw van de e-learnings is Angelique te spreken. “Het is erg helder en de volgorde is logisch”, gaat ze verder. “Ik was een beetje bang dat het saai zou zijn. Maar niets is minder waar: de les is op zo’n manier opgebouwd dat je er helemaal bij blijft.” Als aanvulling daarop legt Angelique uit dat de docent ook een grote rol speelt in het ‘bij de les houden’ van de studenten. “Hij legt de lesstof uit en stelt er direct allerlei vragen over. En door die vragen te stellen, word je er continu bijgehaald. De docent laat iedereen echt meedenken. Hierdoor blijven we allemaal scherp.” Wil je voedingsassistent worden of jouw kennis en vaardigheden als voedingsassistent up-to-date houden? Neem contact op Ontdek alle mogelijkheden

‘Als voedingsassistent veel plezier van opgedane kennis in opleiding’

Opleiding Voeding & Hospitality

Sarika Achaibar wilde voedingsassistent worden en volgde daarom de opleiding Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn bij Threewise zorgacademie. In januari 2023 behaalde ze het mbo-certificaat, een maand later ging ze als voedingsassistent aan de slag bij Florence. “De opleiding zat vol met informatie die je als voedingsassistent in de praktijk dagelijks kunt toepassen.” Sarika werkte 23 jaar bij een bank in Suriname. Drie jaar geleden emigreerde ze met man en kind naar Nederland. Ze werd thuishulp maar wilde zich verder ontwikkelen. Sarika maakte gebruik van het STAP-budget van de overheid en volgde de opleiding Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn. “Ik had interesse in het vak van voedingsassistent en wilde verder, vandaar mijn keus voor deze opleiding.” Sarika vond het onderdeel allergenen het lastigst, dieetleer het leukst en erg nuttig. “Dieetleer bevat veel informatie die je in het werk als voedingsassistent toepast, zoals glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet en vochtarme diëten voor mensen die kampen met nierproblemen.” Ontdek de opleiding Voedingsassistent

Bewoners stimuleren om te eten

In haar werk wil Sarika bewoners op hun gemak stellen, vertelt ze. “En ervoor zorgen dat ze eten, want dat is belangrijk. Willen ze het niet dan moet je hen stimuleren om toch iets te nemen.” Dat gaat niet altijd makkelijk. Hoe krijg je mensen die echt niets willen toch zo ver dat ze iets nemen? Sarika: “Een schouderklopje geven, op hun gemak stellen. Tonen wat je kunt aanbieden. Vragen of je wat voor de bewoner kunt klaarmaken. Wat lust hij of zij?” Tijdens haar opleiding liep ze acht weken lang twee dagen in de week stage in een verpleeghuis van Evean. Over het omgaan met de bewoners: “Mensen vertellen je niet altijd het hele verhaal. Ze zeggen dat ze zich goed voelen, maar als je goed kijkt, zie je dat ze pijn hebben en dus geen eetlust.”

Plezier van opgedane kennis

Die mensen hebben extra aandacht nodig. Een kwestie van goed kijken, goed luisteren en doorvragen, zegt Sarika. “Dat leerden we tijdens het vak communicatie. Zo zat de opleiding vol met informatie die je als voedingsassistent in de praktijk dagelijks kunt toepassen. Ik denk dat wij met z’n allen nog veel plezier van de opgedane kennis gaan krijgen. En de mensen voor wie we moeten zorgen ook. Daar gaat het uiteindelijk om.” Dit verhaal is een onderdeel uit een artikel van het vakblad Uitblinkers in de Zorg dat in maart 2023 is verschenen. Het volledige artikel lees je hier. Foto: Sjoukje Kilian Meer informatie over de opleiding Neem contact op

Carolien van Breemen: ‘Met oudere mensen werken maakt me blij’

Opleiding Voeding en Hospitality

Ze was kwaliteitsmedewerker, is sinds kort voedingsassistent en wordt straks Helpende bij Zorgvilla Maja in Rhoon. Carolien van Breemen behaalde in januari 2023 het mbo-certificaat Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn door het volgen van een opleiding bij Threewise zorgacademie. Als kwaliteitsmedewerker was ze actief in een andere branche. De functie liep ten einde en ze wilde graag met mensen werken. Ze koos ervoor om bij Threewise de opleiding Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn te volgen. Ze kreeg daarvoor het STAP-budget van € 1000 voor scholing en ontwikkeling toegewezen. Tegelijk met de opleiding ging ze op 5 september van start met een stage bij Zorgvilla Maja in Rhoon waar 18 ouderen met een zorgvraag verblijven. Ze is hier inmiddels in dienst getreden. Ontdek de mbo-opleiding Voedingsassistent

Aandacht voor alle aspecten van het vak

In de toekomst gaat ze overigens niet als voedingsassistent werken maar als Helpende Zorg en Welzijn, een functie waarbij je onder andere lichte zorgtaken uitvoert. De opleiding Helpende Zorg en Welzijn, die wordt betaald door haar werkgever, gaat ze ook volgen bij Threewise. Tijdens de opleiding Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn kregen alle aspecten van het vak aandacht. “Docent Bart maakte van elke les iets speciaals”, zegt Carolien. “Muziek en allerlei sfeervolle attributen luisterden het vak gastvrijheid op bijvoorbeeld. We leerden ook hoe we fijngemalen voeding konden bereiden voor mensen met slikproblemen en we proefden die voeding ook. Deze en tal van andere aspecten kregen aandacht.”

'Ik wil het verschil maken voor mensen'

Carolien werkt 20 á 24 uur in de week. Het werk in de villa bevalt haar uitstekend. “Met oudere mensen werken maakt me blij. Ik wil het verschil maken voor die mensen. Dan geef ik ze aandacht, maak een praatje, aaitje over de schouder, samen een boek bekijken of buiten een ommetje maken. Of even iets eten samen. We krijgen daarvoor ook de tijd. Dat zal in de grootschalige zorg niet altijd zo zijn. Het is heel prettig om zo te kunnen werken.” Dit verhaal is een onderdeel uit een artikel van het vakblad Uitblinkers in de Zorg dat in maart 2023 is verschenen. Het volledige artikel lees je hier. Foto: Sjoukje Kilian Meer informatie over de opleiding Neem contact op Lees ook: Geslaagde missie: elf kandidaten behalen mbo-certificaat Voeding & Hospitality

HVP Zorg

Threewise leidt voor HVP Zorg medewerkers op tot Helpende en Verzorgende.

Threewise leidt voor HVP Zorg medewerkers op tot Helpende en Verzorgende. Eigenaresse Tugba Kaya over de samenwerking: De samenwerking met Threewise zorgacademie ervaart Kaya als bijzonder. “Ik hoor van de medewerkers dat er een klik is. En als opdrachtgever zie ik dat geven en nemen in balans is. Als je voelt dat het opleidingsinstituut wat extra’s doet, probeer ik ook weer wat extra’s te geven aan mijn medewerkers. Dan voel je je met elkaar verbonden. Dat succes hebben we met elkaar bereikt.” Aan de motivatie van de medewerkers ligt het in elk geval niet. Kaya: “De meesten zien het als de kans van hun leven. Je ziet de dankbaarheid en dat stralen ze ook uit naar de cliënten. Ze zijn hartstikke gemotiveerd. Ik zag net in de koffiekamer twee medewerkers aan het studeren. Dan denk ik: ok, dát verwacht ik van ze. Mooi dat ze die kans pakken.” https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rQaY8WDS1gk

Sophia de Leng-Schlee uit Dordrecht

Het geleerde is goed toepasbaar in de praktijk, waardoor het mij heeft verrijkt als leidinggevende.

“ Ik heb veel over mijzelf én anderen geleerd. Het geleerde is goed toepasbaar in de praktijk, waardoor het mij heeft verrijkt als leidinggevende”.

Ik heb de “excellent leidinggeven” trainingen van Threewise gevolgd in 2016 en 2017. Binnen dit trainingstraject werd ik samen met andere coördinatoren van het Albert Schweitzer ziekenhuis getraind in verschillende onderdelen die allemaal te maken hebben met leidinggeven. De trainers van Threewise zijn zeer toegankelijk, behulpzaam en absoluut niet autoritair. Dit was erg fijn. De leerstof die je wordt aangeboden is helder en heel toepasbaar binnen je dagelijkse werk. De interactieve werkvormen zoals de rollenspellen waren echt geweldig. Hierdoor vliegt de tijd voorbij. Ook heb ik binnen de trainingen erg veel over mijzelf geleerd. De trainingen hebben mij als persoon veel gebracht, ik heb mij echt verder kunnen ontwikkelen. Ook hebben de trainingen ervoor gezorgd dat er veel samenhorigheid is tussen de coördinatoren, we begrijpen elkaar beter en weten elkaar te vinden. Ik ben blij dat ik aan dit traject heb deel genomen! https://www.youtube.com/watch?v=fnECDKnjf1w

Will Plaggenborg uit Eindhoven

Persoonlijk en interactief van anderen leren.

“Persoonlijk en interactief van anderen leren”

In februari 2017 heb ik deelgenomen aan de training gastvrijheid bij Threewise. Ondanks dat ik alleen op deze training ben afgekomen, voelde ik mij erg op mijn gemak tussen alle onbekende medekandidaten. Daarnaast zorgden de trainers ook voor een fijne en ontspannen sfeer. Tijdens de training werden we meteen zelf aan het werk gezet. De training was erg interactief en niet zomaar een verhaal of presentatie waarbij je enkel aan het luisteren was. Doordat het interactief was bleef het leuk en konden wij van elkaar leren. De dag was erg afwisselend en werd onderbroken door diverse pauzes en een heerlijk lunch. Niet alle informatie was nieuw, maar je kijk op gastvrijheid wordt wel weer opgefrist. Er waren zeker goede tips en nieuwe dingen die ik heb kunnen meenemen, zowel voor op werk als in mijn persoonlijke leven. Ik ben blij dat ik heb deelgenomen aan deze training.